×

سرمایه ای که هدر می رود/ کشت گیاهان دارویی، ظرفیتی فراموش شده

  • آبان ۵, ۱۳۹۶
  • ۰
  • کشت گیاهان دارویی ظرفیتی است که با استفاده مناسب از آن می توان در راستای اشتغالزایی و درآمد زایی اقدام کرد اما به دلیل بی توجهی و یا مشکلاتی مانند بسته بندی و نبود بازار فروش، این ظرفیت مورد غفلت قرار گرفته است.   به گزارش نیساخبر“از قدیم استفاده از گیاهان دارویی برای تسکین انواع […]

    سرمایه ای که هدر می رود/ کشت گیاهان دارویی، ظرفیتی فراموش شده
  • سرمایه ای که هدر می رود/ کشت گیاهان دارویی، ظرفیتی فراموش شده

    کشت گیاهان دارویی ظرفیتی است که با استفاده مناسب از آن می توان در راستای اشتغالزایی و درآمد زایی اقدام کرد اما به دلیل بی توجهی و یا مشکلاتی مانند بسته بندی و نبود بازار فروش، این ظرفیت مورد غفلت قرار گرفته است.

     

    به گزارش نیساخبر“از قدیم استفاده از گیاهان دارویی برای تسکین انواع دردها مورد استفاده قرار گرفته است، دم نوشها، عرقیات گیاهی و یا انواع دیگری که به صورت ادویه استفاده می شود که هر کدام خاصیت های متفاوتی دارند.

     

    گرچه در طول سال های اخیر برخی از عطاریها به جای گیاهان دارویی، داروهای گیاهی و یا مواد مضر دیگری را عرضه می کنند اما همچنان استفاده از گیاهان دارویی ظرفیتی است که مورد غفلت قرار گرفته است.

    این در حالیست که با کشت گیاهان دارویی، برداشت و بسته بندی آنها می توان در راستای اشتغالزایی اقدام کرد اما متاسفانه تا کنون چندان توجهی به این موضوع نشده، حتی جوانانی هم که در این عرصه قدم گذاشته اند برای فروش گیاهان دارویی با مشکلاتی مواجه شده اند.

    نتیجه تصویری برای گیاهان دارویی

    کمی همت مسئولان نیاز است تا موضوع فروش محصولات گیاهان دارویی و بسته بندی آنها حل شود چرا که که برخی یا در بسته بندی محصولات مشکل دارند و یا در فروش آنها دچار مشکل می شوند و در این میان سودهای اصلی نصیب این افراد نمی شود و گیاهان دارویی را به ناچار با کمترین قیمت به فروش می رسانند.

    در شهرستان بروجرد ۱۵۰ گونه انواع گیاهان دارویی وجود دارد که با کمی تلاش و همت می توان از این ظرفیت به خوبی در راستای ایجاد درآمد و سرمایه و همچنین اشتغال استفاده کرد.

    ” احمدی” یکی از جوانانی که در کشت گیاهان دارویی فعال است در گفت و گو با سفیر افلاک گفت: یکی از مهمترین مشکلات ما این است که محصولات تولیدی را نمی توان در بازار عرضه کنیم و نیاز است مسئولین برای فروش این گیاهان دارویی از ما حمایت کنند.

    نتیجه تصویری برای گیاهان دارویی

    وی اضافه کرد: با توجه به این که گیاهان دارویی آب چندانی احتایج ندارند و شرایط شهرستان ما برای کشت بسیار مناسب است ، متولیان و مسئولان می توانند شرایط را برای کشت گیاهان دارویی فراهم کنند و ما بعد از کشت گیاهان، دغدغه فروش نداشته باشیم.

    “امیر ثقلینی” رئیس منابع طبیعی بروجرد گفت: ۱۰۰ هکتار از منابع طبیعی بروجرد به کشت انواع گیاهان دارویی اختصاص یافته اما در شهرستان شرایطی فراهم است که مستعد کشت پنج هزار هکتار کشت گیاهان دارویی را دارد .

    وی اضافه کرد: کشت گیاهان دارویی ظرفیتی است که می تواند درآمد بالایی داشته باشد و توسعه کشت گیاهان دارویی موضوعی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

    نتیجه تصویری برای گیاهان دارویی

    در ادامه ” رضا امینی” رئیس جهاد کشاورزی بروجرد افزود: امسال ۵٫۲ هکتار به کشت گیاهان دارویی اختصاص یافت و ۴٫۵ تن گیاه دارویی برداشت شد که گیاهان دارویی شامل آویشن، مریم گلی، خاکشیر، گل گاوزبان، کاسنی و بومادران بوده است.

    وی اضافه کرد: البته امسال در ۲۰ هکتار از اراضی موسیر کشت شد و همچنین از هفت هکتار کشت زعفران ۵٫۵ کیلو زعفران خالص برداشت شد که این سطح کشت بسیار اندک است و قابلیت افزایش و کشت گیاهان را دارد.

    امینی با اشاره به مشکل فروش گیاهان دارویی اظهار داشت: در حال حاضر یک واحد فرآوری گاهان دارویی در شهرستان فعال است و با افرادی که در کشت گیاهان دارویی مشغول به کار هستند ارتباط دارد که محصول آنها را به صورت تضمینی خریداری می کند و سپس اقدامات بسته بندی و فرآوری را انجام داده و در بازار به فروش می رساند.

    به گفته وی توسعه کشت گیاهان دارویی یکی از برنامه های مهم است که با این اقدام می توان تولید درآمد و اشتغالزایی را افزایش داد.

    انتهای پیام/

    منبع:سفیرافلاک

      نام شما (الزامی)

      ایمیل شما (الزامی)

      موضوع

      پیام شما

      برچسب ها

      نوشته های مشابه

      دیدگاهتان را بنویسید

      نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *