×

۱۲۷ میلیارد تومان سالانه برای تجهیز هنرستان‌های لرستان نیاز است

  • ۲۹ شهریور ۱۴۰۵
  • ۰
  • مدیرکل آموزش و پرورش لرستان گفت: ۱۲۷ میلیارد تومان سالانه برای حرکت به سمت هدف تعیین‌شده و حتی حفظ وضعیت موجود در زمینه ساختمان و تجهیزات هنرستان‌های استان نیاز است.

    ۱۲۷ میلیارد تومان سالانه برای تجهیز هنرستان‌های لرستان نیاز است
  • سید عیسی سهرابی روز یکشنبه  بیان کرد: هم اکنون ۱۴۵ هنرستان با ۲۶ هزار و ۵۰۰ هنرجو در نقاط مختلف استان فعال است.

    کل اعتبار تخصیص‌یافته وزارت آموزش و پرورش به استان لرستان طی سال گذشته برای تجهیزات هنرستانی حدود ۹ میلیارد تومان بوده که این اعتبار نیز به دلیل شرایط و محدودیت‌های ناشی از جنگ در اختیار اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس قرار گرفت و امکان خرید تجهیزات مورد نیاز فراهم نشد.

    وی یکی از راهکارهای توسعه زیرساخت‌های فنی و مهارتی را احداث فضاهای آموزشی جدید عنوان کرد و گفت: در شرایط فعلی استان به احداث ۱۷ هنرستان و ۱۹ سوله آموزشی برای پاسخگویی به نیازهای آینده نیاز دارد.

    سهرابی همچنین توسعه هنرستان‌های وابسته به دستگاه‌های اجرایی و نهادهای تخصصی را از دیگر راهکارهای موثر دانست و بیان کرد: ایجاد این هنرستان‌ها سه مزیت مهم دارد.

    وی افزود: نخست اینکه فضای آموزشی، تجهیزات و بخشی از نیروی انسانی مورد نیاز در خود دستگاه مربوطه وجود دارد و با هزینه کمتری می‌توان هنرستان را ایجاد کرد.

    وی اظهار داشت: مزیت دوم امکان ایجاد رشته‌هایی مانند بهیاری، مددکاری، سالمندی و گردشگری در هنرستان‌های عادی محدود است در حالیکه می توان این رشته‌ها را متناسب با ماموریت دستگاه‌های تخصصی در هنرستان‌های وابسته ارائه کرد.

    مدیرکل آموزش و پرورش لرستان ادامه داد: سومین مزیت این هنرستان‌ها، ارتباط مستقیم آموزش با نیازهای دستگاه مربوطه است و نیروهای تربیت‌شده می‌توانند پس از مهارت‌آموزی، در همان مجموعه‌ها و دستگاه‌های تخصصی جذب و به کار گرفته شوند.

    لرستان در توسعه آموزش‌های فنی و مهارتی ۹ درصد از میانگین کشور عقب‌تر است

    ضرورت توسعه هنرستان‌های جوار صنعت

    سهرابی بر ضرورت توسعه هنرستان‌های جوار صنعت و جلب مشارکت کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی استان تاکید کرد و گفت: برخی استان‌های کشور در این زمینه اقدامات موفقی انجام داده‌ و حتی برخی واحدهای صنعتی بزرگ، هنرستان‌های تخصصی ایجاد کرده‌اند.

    وی افزود: در لرستان نیز برای جلب مشارکت صنایع و دستگاه‌های اجرایی اقدامات متعددی انجام و تاکنون ۲۲ مکاتبه با دستگاه‌ها، شرکت‌ها و کارخانه‌های مختلف صورت گرفته و جلسات حضوری متعددی با مدیران صنایع برگزار شده است.

    مدیرکل آموزش و پرورش لرستان گفت: با وجود پیگیری‌های انجام شده و برگزاری جلسات با مجموعه‌هایی از جمله پتروشیمی و صنایع بزرگ استان، هنوز مشارکت مورد انتظار در ایجاد هنرستان‌های جوار صنعت شکل نگرفته است.

    سهرابی افزود: بر اساس قانون، دستگاه یا موسسه متولی می‌تواند تامین فضا، تجهیزات و نیروی انسانی هنرستان وابسته یا جوار صنعت را برعهده بگیرد و آموزش و پرورش نیز در زمینه آموزش دروس عمومی، تامین فضا و پرداخت سرانه می‌تواند همکاری کند.

    وی تاکید کرد: تجربه استان‌های همجوار نشان می‌دهد می توان با همکاری دستگاه‌های اجرایی، صنایع و آموزش و پرورش هنرستان‌های وابسته و جوار صنعت را توسعه داد و بخشی از نیاز نیروی انسانی ماهر استان را از همین مسیر تامین کرد.

    لرستان در توسعه آموزش‌های فنی و مهارتی ۹ درصد از میانگین کشور عقب‌تر است

    استقبال دانش‌آموزان لرستانی از رشته‌های فنی، ۹ درصد کمتر از میانگین کشور

    مدیرکل آموزش و پرورش لرستان همچنین گفت: سهم آموزش‌ رشته‌های فنی و مهارتی در استان ۳۷.۸ درصد و میانگین کشور ۴۶.۵ درصد است که استان با ۹ درصد کمتر از متوسط ملی در رتبه بیست‌ونهم قرار دارد

    سهرابی توسعه آموزش‌های فنی و مهارتی یکی از مهمترین راهکارها برای ارتقای کیفیت نظام آموزشی استان است و تجربه استان‌های مختلف نشان می‌دهد افزایش سهم آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارتی می‌تواند به بهبود معدل نهایی و افزایش درصد قبولی دانش‌آموزان در آزمون سراسری نیز کمک کند.

    وی افزود: دانش‌آموزانی که از نظر نمرات تحصیلی وضعیت ضعیف‌تری دارند، در صورت هدایت به شاخه‌های فنی و مهارتی، از جمعیت آماری داوطلبان شاخه نظری خارج می‌شوند و در نتیجه میانگین معدل و درصد قبولی دانشگاه در شاخه نظری نیز افزایش می‌یابد بنابراین توسعه هنرستان‌ها می‌تواند به عنوان یک ظرفیت موثر برای ارتقای شاخص‌های آموزشی استان مورد توجه قرار گیرد.

    مدیرکل آموزش و پرورش لرستان با اشاره به افزایش جمعیت دانش‌آموزی دوره متوسطه دوم گفت: با توجه به روند افزایشی ورودی دانش‌آموزان به این دوره لازم است سهم آموزش‌های فنی و مهارتی استان نیز افزایش یابد و بر اساس برنامه هدف‌گذاری شده، این سهم در سال تحصیلی ۱۴۰۷-۱۴۰۸ به ۵۰ درصد برسد.

    سهرابی ادامه داد: در صورت تحقق این هدف حدود ۴۰ هزار دانش‌آموز وارد هنرستان‌های استان خواهند شد در حالی که اکنون حدود ۲۵ هزار و ۶۰۰ دانش‌آموز در پایه‌های هنرستان مشغول تحصیل هستند.

    وی افزود: با افزایش جمعیت دانش‌آموزی، نسبت دانش‌آموز به فضای آموزشی هنرستان‌ها نیز از وضعیت فعلی حدود ۱۵۷.۶ نفر به ازای هر فضای آموزشی به حدود ۲۴۵.۴ نفر خواهد رسید که نشان می‌دهد بسیاری از هنرستان‌های استان ظرفیت لازم برای پذیرش جمعیت جدید را ندارند.

    مدیرکل آموزش و پرورش لرستان بیان کرد: در صورت افزایش جمعیتی پیش‌بینی شده در سال‌های تحصیلی ۱۴۰۹-۱۴۱۰ حدود ۴۸ هزار دانش‌آموز وارد هنرستان‌ها خواهند شد و زیرساخت‌های موجود پاسخگوی این میزان تقاضا نخواهد بود.

    سهرابی با تاکید بر ضرورت توسعه آموزش‌های فنی و مهارتی اظهار داشت: یکی از شاخص‌های اصلی نظام آموزش و پرورش هدایت ۵۰ درصد دانش‌آموزان به سمت رشته‌های فنی و مهارتی و استان برای تحقق این هدف نیازمند حمایت مدیریت ارشد و دستگاه‌های اجرایی است.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *