گروه ناشناس انتقامجویان سایبری جزئیات یک حمله بزرگ سایبری به زیرساختهای برق رژیم صهیونیستی را همزمان با ساعت شهادت سرداران بزرگ مقاومت اسلامی شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس، منتشر کرد.
در فیلمی که توسط این گروه منتشر شده، رسما مسئولیت حمله بزرگ سایبری به زیرساختهای برق ۱۶ شهر رژیم صهیونیستی از جمله تلآویو و حیفا برعهده گرفته شده است.
این گروه اعلام کرده که در این عملیات بزرگ و پیچیده سایبری موفق شده برق بسیاری از شهرهای اسرائیل را مورد حملات دقیق سایبری قرار داده و بسیاری از مناطق این ۱۶ شهر را دچار قطعی برق کند.
انتقامجویان سایبری با انتشار اطلاعیه اداره برق اسرائیل که قطعی گسترده برق را تایید کرده، از طرحریزی عملیاتهای جدید و بزرگ علیه منافع این رژیم در آینده خبر داده است.
در این حمله بیش از ۱۰ هزار مورد خسارت جدی ناشی از قطعی برق از سوی ساکنان این شهرها گزارش شد و ۲۰۰۰ نفر از کارمندان اداره برق این رژیم تا ۳ روز درگیر رفع مشکلات به وجود آمده بودند. «انتقامجویان سایبری» با انتشار اطلاعیه اداره برق اسرائیل که قطعی گسترده برق را تایید کرده، از طرحریزی عملیاتهای جدید و بزرگ علیه منافع این رژیم در آینده خبر داده است. نکته قابل توجه اینکه رژیم صهیونیستی با ۴/۱۳ درصد تولید برق خورشیدی، وابستگی زیادی به این نوع انرژی دارد و حمله سایبری به این تاسیسات ضربه سختی به زیرساختهای اسرائیل وارد کرد.
حمله به تأسیسات آبی فلسطین اشغالی
حمله سایبری به تأسیسات آبی اسرائیل که روز گذشته صورت گرفت بار دیگر آسیبپذیری این رژیم در مهمترین و حیاتیترین زیرساختهای آن را نشان داد. صهیونیستها که طی ۵ دهه گذشته همتراز با مسائل دفاعی- نظامی، سرمایهگذاری زیادی روی زیرساختهای تأمین آب شیرین و تصفیه آب کردهاند، مدتها ادعا داشتند این تأسیسات به لحاظ فیزیکی و ایمنی از کیفیت بالایی برخوردار است اما تحولات یک سال گذشته در حملات سایبری علیه مواضع صهیونیستها نشان داد آنها درباره نقاط قوت خود بیش از اندازه مطمئنند، این در حالی است که بزرگترین حملات نیز دقیقا به همین نقاط قوت انجام شده و آن را تبدیل به نقطه ضعف جدی اسرائیلیها کرده است.
به گزارش «وطن امروز»، پایگاه خبری «یدیعوت آحارانوت» دیروز از حمله سایبری به ۲ مورد از تأسیسات آبی رژیم صهیونیستی خبر داد.
این روزنامه صهیونیستی با اعتراف به این حمله سایبری به نقل از منابع اختصاصی خود خبر داد این سومین تهاجم سایبری است که این تأسیسات طی چند ماه گذشته متحمل میشود.
به گزارش پایگاه خبری «عرب۴۸»، یکی از این حملهها یک پمپ آب در منطقه «الجلیلالاعلی» و دیگری تأسیساتی در منطقه جنوبی قدس اشغالی را هدف قرار داده است. سازمان آبرسانی رژیم صهیونیستی با اذعان به این حمله مدعی شد: «مسأله مربوط به ۲ مورد از تأسیسات فاضلابی بخش کشاورزی است». حملات سایبری به زیرساختهای آب و فاضلاب رژیم صهیونیستی در شرایطی افزایش یافته است که مقامات این رژیم بارها از توانایی بالای خود درباره حفاظت از تأسیسات و تکنولوژی بخش آبی صحبت کردهاند. پیش از این هم برخی منابع صهیونیستی در اقدامی مشابه از حمله سایبری به زیرساختهای تأمین آب شرب فلسطین اشغالی خبر داده بودند. آن زمان ادعا شده بود طی یک حمله سایبری بنا بود با هک تأسیسات آبی میزان کلر موجود در آب افزایش پیدا کند. همچنین یکی دیگر از اهداف آن حمله از کار انداختن پمپهای آب بود که به قطع طولانیمدت آب منجر میشد.
اذعان به آسیبپذیری رژیم صهیونیستی در برابر حملات سایبری
۲ ماه قبل رئیس شبکه سایبری رژیم صهیونیستی اعتراف کرد: در پی حملات سایبری به شبکه آب این رژیم، چیزی نمانده بود یک فاجعه حقیقی رخ دهد. آن زمان شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی به نقل از «یغئال اونا» افزود: این تلاش با هدف آسیب به تأسیسات آبی اسرائیل انجام شد. اونا از این حمله به تأسیسات آبی رژیم صهیونیستی به عنوان تغییر در جنگ سایبری مدرن یاد کرد و گفت: اگر این حمله موفقیتآمیز بود، فاجعهای رخ میداد و صدمات بزرگی به اسرائیلیها وارد میکرد و باعث کمبود موقت آب میشد. وی مدعی شد: بسیاری از سیستمهای کنترل و مراقبت در این حمله سایبری مورد حمله قرار گرفت. اونا افزود: در صورتی که درجا بزنیم و پیشرفت نکنیم، در مقابله با حملات سایبری در آینده بسیار ضعیفتر از حمله اخیر خواهیم بود. چندی قبل «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در سخنانی که در حساب توئیتری دفتر نخستوزیری این رژیم منتشر شد از انجام شمار زیادی حمله سایبری به منافع و تأسیسات این رژیم در داخل اراضی اشغالی خبر داد. چند سال قبل هم شبکه برق اسرائیل با یکی از بزرگترین حملههای سایبری مواجه شد که باعث تعطیلی بخشهایی از شبکه تأمین سراسری برق همزمان با افت دما شد.
افزایش حملات به تأسیسات آبی در یک سال اخیر
شواهد نشان میدهد از اواخر سال ۲۰۱۹ تاکنون تعداد حملات سایبری به زیرساختهای آبی صهیونیستها شدت گرفته است؛ موضوعی که علاوه بر مقامات صهیونیست، دولتمردان ایالاتمتحده را نیز نگران کرده است، چرا که این عملیاتهای موفق عموما با هک سرورها و تجهیزات آمریکایی انجام شده است؛ مسألهای که بیانگر ضعف جدی آنها در برابر حملات سایبری است. در همین رابطه روزنامه واشنگتنپست هم در گزارشی با اشاره به حمله به تأسیسات آبی اسرائیل در روزهای ۲۴ و ۲۵ آوریل از طریق نفوذ در سرورهای آمریکایی، نسبت به ضعف این سیستمها هشدار داد. این گزارش میافزاید در این عملیات سایبری دستکم به ۲ مکان از شبکه آبرسانی در شمال و جنوب اسرائیل حمله شد. ۲ هفته پیش از آن هم وبسایت روزنامه «یدیوت آحارانوت» اسرائیل در خبری مدعی اختلال ۲روزه در شبکه سراسری آبرسانی و فاضلاب اسرائیل شده بود.
گسترش دامنه حملات از زیرساختهای آبی به امنیتی
در همین حال یک شرکت امنیت سایبری از حملات بسیار گسترده سایبری به وبگاههای رسمی رژیم صهیونیستی در ۳ماه گذشته خبر داد. این رسانه صهیونیستی گزارش داد طی ۳ ماه پایانی سال گذشته میلادی وبگاههای مهم نیروهای امنیتی این رژیم بیش از ۱۰ هزار بار هدف حملات سایبری قرار گرفتهاند. بر اساس دادههای شرکت «ایمپروا» مستقر در شهر تلآویو، حدود ۴۰ وبگاه رسمی دیگر اسرائیل در بخش قضایی نیز هدف بیش از ۱۰۰۰ حمله سایبری قرار گرفتند. مدیرکل بخش امنیت سایبری رژیم صهیونیستی در گفتوگو با وبگاه یدیعوت آحارونوت مدعی عدم تاثیر حملات سایبری بر فعالیت این وبگاهها شد. یک رسانه صهیونیستی در این زمینه گفت: در همان ساعات اولیه آغاز تهاجم سایبری بسیار وسیع، هزاران پایگاه اطلاعرسانی اسرائیلی هم در فضای مجازی مورد تهاجم قرار گرفته و روی بسیاری از آنها پیام آغاز شمارش معکوس پایان اسرائیل قرار داده شد و در ادامه هشدار داده شد شمار معکوس این پایان مدتهای زیادی است که آغاز شده است. به نوشته این پایگاه عبریزبان، در پی این حمله الکترونیکی، مسؤولان هزاران سایت اعلام کردند با مشکلات متعددی روبهرو و حتی از ذخیره کردن دیتاهای خود نیز عاجز شدهاند. این مسؤولان تاکید کردند قادر به بکآپ گرفتن از سایت خود هم نیستند. هفته گذشته نیز روزنامه هاآرتص از هک موبایل بنیگانتس خبر داد. این روزنامه در ادامه نوشت: نتانیاهو بشدت از شاباک به خاطر پنهانکاری این موضوع عصبانی شده است.
اهمیت استراتژیک آب برای صهیونیستها
بخش آب اهمیت فوقالعاده زیادی برای صهیونیستها دارد. مدیریت آب و فاضلاب از ابتدای تشکیل این رژیم به عنوان یک چالش جدی و پیچیده مطرح بوده است به طوری که یکی از دلایل جنگهای تا ۱۹۶۴ اعراب و اسرائیل نیز درباره کنترل منابع آب در حوضه رود اردن بود. با توجه به ژئوپلیتیک محدود سرزمینهای اشغالی که بارش باران فقط در زمستان صورت میگیرد و عمدتا بخش شمالی آن را در بر میگیرد، مهندسی و حفاظت از منابع آب از اهمیت حیاتی برخوردار است. خشکسالی مابین سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۲ سبب شد مقامات این رژیم برنامه راهاندازی «آب شیرینکن» در مقیاس کلان را دنبال کنند. از این رو صهیونیستها با هزینه بالا پروژههای کلان برای شیرین کردن آب دریا، رودخانه و مخازن بخشهای شمالی را راهاندازی کردهاند. در کنار این موارد مسائل مربوط به بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی، بهینهسازی فاضلاب و مدیریت سیلابها از طرحهای کلان رژیم صهیونیستی برای پر کردن خلأهای امنیتی ناشی از کمآبی است. با توجه به اینکه تقاضای آب در اسرائیل از منابع موجود آبی فراتر میرود، بنابراین صهیونیستها به طور متوسط در یک سال تقریبا نیمی از آب خود را از منابع آب غیرمتعارف، از جمله آب احیا شده و نمکزدایی شده تأمین میکنند. یکی از نکات مهم در ارتباط با مسأله مدیریت آب در سرزمینهای اشغالی این است که اکثر منابع آب در شمال و زمینهای کشاورزی در بخش جنوبی آن قرار دارند.
منابع اصلی آب در سرزمینهای اشغالی
در سرزمینهای اشغالی هیچ رود دائمی وجود ندارد و تنها رود اردن آن هم بعد از جنگ ۱۹۶۷ در مرز مشترک سوریه، اردن و اسرائیل قرار گرفته است، به همین دلیل فلسطین اشغالی جزو مناطق خشک و کم آب جهان به شمار میرود. از طرفی ۸۰ درصد منابع آب فلسطین اشغالی از منطقه شمال تامین میشود، در حالی که ۶۵ درصد اراضی کشاورزی و بزرگترین شهرهای آن در جنوب قرار دارند. با این تفاسیر منابع اصلی تأمین آب سرزمینهای اشغالی شامل حوضه آبریز رود اردن، دریاچه گالیل و ۲ حوضه آبخوان کوهستانی غربی و شمال شرقی با نامهای «یاکان- تانینیم» با آبریز سالانه ۳۶۲ میلیون متر مکعب و «گیلبابت شیان» با آبریز سالانه ۱۴۵ میلیون متر مکعب است. نکته جالب توجه درباره حوضه آبخوان شمال شرقی اینکه تقریبا ۱۰۰ درصد از آب آن از میزان بارش در ناحیه کرانه باختری تأمین میشود و این یکی از دلایلی است که صهیونیستها به دنبال تسلط بر این ناحیه هستند. در بخش آبهای زیرزمینی به طور کلی ۸۰درصد ذخیره آبی صهیونیستها در مرزهای آن واقع شده و آنها با استفاده از ۳۰۰ چاه آب زیرزمینی عمیق در غرب خط سبز و همچنین چاههای عمیق در مرز کرانه باختری از سفرههای آبخیز این حوضه بهرهبرداری میکنند.
دیدگاهتان را بنویسید