مدیرکل آموزش و پرورش لرستان در جمع خبرنگاران به سوالات آنها پاسخ گفت.
رفتار ما باید در راستای هدایت علمی دانشآموزان باشد
وی با تاکید بر اینکه مسئولیتپذیری و داشتن روحیه کارورزی پرسنل آموزش و پرورش، باید در چارچوب نظام اسلامی باشد، تصریح کرد: رفتار ما در آموزش و پرورش، باید در راستای هدایت علمی دانشآموزان باشد.
دریکوند با اشاره به اینکه در آموزش و پرورش کشور اسلامی ما و در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش شاخصهایی برای انسان آرمانی جامعه ایرانی ـ اسلامی تعریف شده است، عنوان کرد: ما میخواهیم انسانی تربیت کنیم که دارای روحیه جهادی، کارآفرینی و مسئولیتپذیری باشد کمااینکه انسان آرمانی باید بتواند به دستاوردهای علمی و تجربههای بشری در چارچوب نظام اسلامی است ارج بنهد، حقوق خودش را بشناسد و به باورهای مذهبی ایمان داشته باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان با اشاره به اینکه آموزش و پرورش قوامبخش نظام تربیتی در جامعه و فرهنگ عمومی است، اظهار کرد: با به وجود آوردن اعتماد اجتماعی و ارتقای آن در دانشآموزان، برای رسیدن به اهداف علمی و فرهنگی خود، تلاش میکنیم. اگر میخواهیم فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه نهادینه کنیم باید این مهم از طریق آموزش پرورش صورت گیرد.
دریکوند با اشاره به اینکه آموزش و پرورش سبکهای فرزندپروری را به خانوادهها آموزش میدهد، خاطرنشان کرد: کلاسها و کارگاههای متعددی در راستای کسب مهارتهای زندگی، برای والدین دانشآموزان برگزار کردهایم زیرا ریشه بسیاری از آسیبهای اجتماعی عدم شناخت مهارتهای زندگی است.
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان با اشاره به اینکه باید مهارت «نه» گفتن در برابر خواستههای نامعقول را به کودکان و دانشآموزان آموزش بدهیم، تصریح کرد: هر دستگاهی که بخواهد در راستای برنامههای کاری خود فرهنگسازی کند باید با آموزش و پرورش تعامل داشته باشد.
۱۵۶ پایگاه اصلی برای غنیسازی اوقات فراغت در استان داریم
دریکوند اظهار کرد: برای غنیسازی اوقات فراغت دانش آموزان لرستانی۱۵۶ پایگاه اصلی،۴۲۰ پایگاه اقماری، ۴ اردوگاه دانش آموزی و ۳۰ کانون فرهنگی هنری در استان راه اندازی کردیم. کار آموزش و پرورش با سنجش دانش آموزان ابتدایی آغاز می شود و تا دوره متوسطه ادامه دارد.
دور مسائل مالی آموزش و پرورش استان «دیوار شیشه ای» کشیدیم
وی در ادامه با بیان اینکه آموزش و پرورش با کسری بودجه مواجه است، گفت: بر اساس تبصره ۵ بند ۹ سال ۹۶ باید فضاهایی که بلااستفاده است به شیوه ای که به فضای آموزشی ضربه وارد نکند تبدیل به احسن کنیم. اگر از این ماده تبصره استفاده شود قطعا یک درآمد مادام العمر برای آموزش و پرورش خواهیم داشت.
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان با بیان اینکه در بحث مسائل مالی از ابتدای فعالیتم به عنوان معاونت پشتیبانی در این اداره کل برنامهریزی مشخصی را در دستور کار قرار دادم، اظهار کرد: در این باره تصمیم گرفتم که دور مسائل مالی آموزش و پرورش استان «دیوار شیشه ای» بکشیم.
وی با بیان اینکه کل درآمدهای آموزش و پرورش لرستان به یک حساب واریز میشود که این حساب رابط بین دریافت و خزانه است، تصریح کرد: این درآمد مستقیم به حساب خزانه واریز می شود و طی اسنادی درآمد هزینه ای سند تهیه میشود و روال آن از طریق مدیرکل پرداخت میشود که در سال گذشته در این راستا ۴۵ درصد درآمدهای اختصاصی آموزش و پرورش لرستان افزایش یافته و به بیش از دو میلیارد تومان رسیده است.
دریکوند ادامه داد: ۱۰ درصد از درآمدهای اختصاصی آموزش و پرورش در استان برای مناطق و نواحی و جاهایی همچون ززوماهرو، کاکارضا و رومشکان که درآمد ندارند، نگهداری و هزینه میشود و ۹۰ درصد درآمدها در همان مراکزی که جمع آوری شده هزینه خواهد شد.
در برخی شهرهای استان با مازاد نیرو مواجهایم
مدیر کل آموزش و پرورش لرستان اظهار کرد: از سالهای قبل ساماندهی درستی که قرار بود در آموزش و پرورش صورت گیرد انجام نشده به گونهای که در برخی شهرها با مازاد نیرو و در برخی دیگر از شهرها از جمله الیگودرز، بروجرد، ازنا و دورود بشدت با کمبود نیرو مواجهایم.
وی اضافه کرد: نیروهای مازاد سر کلاس نمی روند و یا با کسری ساعت مواجه اند یعنی داریم اعتباراتی را پرداخت می کنیم که بهرهوری ندارد و باید این نیروها را کم و یا به جاهایی بفرستیم که کسری ساعت داریم.
دریکوند گفت: خروج بازنشستگان عاملی است که منجر به صرفهجویی در اعتبارات آموزش و پرورش می شود.
در حال حاضر نسبت معلم به دانش آموز در استان ۷۶ است
مدیر کل آموزش و پرورش لرستان در ادامه با بیان اینکه ۴۴۷ مدرسه در استان داریم که بین یک تا هفت دانشآموز دارند و ۷۲۹ مدرسه دیگر نیز بین شش تا پانزده دانشآموز دارند، اضافه کرد: مجبوریم به نورم و میانگین کشوری برسیم و تعداد دانش آموزان را در مدارس شهری را به نورم بالا برسانیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر نسبت معلم به دانش آموز در کشور ۸۵ بوده و این درحالیست که این رقم در لرستان ۷۶ است. باید به نورم ۸۵ برسیم و چنانچه این مهم محقق نشود در ردیف استخدامی، سهمیه لرستان را کم میکنند.
۱۱۲۴ مدرسه هوشمند در استان لرستان داریم
مدیر کل آموزش و پرورش لرستان در ادامه با اشاره به هوشمندسازی مدارس لرستان عنوان کرد: در حال حاضر ۱۱۲۴ مدرسه هوشمند داریم که حداقل یک کلاس و حداکثر کامل هوشمندسازی شدند.
وی افزود: در این تعداد مدارس ۲۱۹۰ کلاس درس هوشمندسازی شده وجود دارد.
با کمبود هنرجو در هنرستانهای استان مواجه ایم
دریکوند اظهار کرد: متاسفانه در هنرستانهای استان با کمبود هنرجو مواجهایم و در تلاش هستیم تعداد این دانشآموزان به سمت رشتههای فنی و حرفهای و کار دانش را افزایش دهیم. در حال حاضر ۳۵ درصد دانش آموزان استان در رشتههای فنی و حرفهای و کار دانش مشغول به تحصیل هستند.
دریکوند افزود: در راستای سیاست طرح «هر دانش آموز یک مهارت» با سازمان فنی و حرفهای استان تفاهم نامهای امضا شده تا در هر تابستانی دانشآموزان مقطع متوسطه یک مهارت را بیاموزند.
بیشتر گرایش مردم به رشتههای پزشکی است
مدیر کل آموزش و پرورش لرستان تصریح کرد: البته مهارتهای مورد نظر در هنرستانها آموزش داده میشود.
وی گفت: متاسفانه امروز شاهدیم که بیشتر گرایش مردم به رشتههای پزشکی است در حالیکه ۱۰ درصد دانشآموزان رشته علوم تجربی توانستند به رشته مورد نظر خود در دانشگاهها برسند و ۹۰ درصد این افراد پشت کنکوری هستند.
دریکوند اضافه کرد: هنرستانها نه تنها امکان ورود به بازار کار را فراهم میکند و این هنرجویان میتوانند در دانشگاهها ادامه تحصیل دهند. سیاست آموزش و پرورش این است که بستر فراهم شود تا دانشآموز حداقل یک مهارت را کسب کند. امسال فرم نظرخواهی از خانوادهها تغییر کرده تا دانش آموز به سمت استعدادش هدایت شود.
دریکوند گفت: در استان ۲۳ هزار دانشآموز در هدایت تحصیلی شرکت خواهند کرد.
۶۴ مدرسه کپری و شبهکپری در استان وجود دارد
وی در خصوص آمار مدارس کپری در لرستان نیز گفت: در استان ۶۴ مدرسه کپری و شبهکپری وجود دارد که با پیگیریها و تعاملی که با استاندار لرستان صورت گرفته است سال ۹۶ سال حذف مدارس کپری آموزش و پرورش لرستان خواهد بود. این موضوع با استاندار لرستان نیز مطرح شد و قول مساعد برای تامین مصالح آنها داده شد و نوسازی و تجهیز مدارس استان را نیز مکلف کرده سال ۹۶، سال حذف مدارس کپری، نیمه کپری و خشتی باشد.
آموزش و پرورش بدون کمک رسانه نمیتواند فرهنگسازی کند
وی از تعامل اصحاب رسانه با آموزش و پرورش، ابراز خرسندی کرد و افزود: رسانهها و آموزش و پرورش باهم نهاد فرهنگی محسوب میشوند و در این راستا باید پشتوانه همدیگر باشند.
دریکوند گفت: آموزش و پرورش بدون کمک رسانه نمیتواند فرهنگسازی کند.
مدیر کل آموزش و پرورش لرستان با اشاره به اینکه پذیرای نقد رسانهها در استان هستیم، مطرح کرد: انتظارمیرود در کنار نقدهایی که از مجموعه آموزش و پرورش میشود، رسانهها پیشنهادات و راهکارهای خود را نیز برای ارتقای شاخصهای آموزشی در استان ارائه کنند.
در دوره ابتدایی در برخی از شهرهای استان با کمبود نیرو مواجه هستیم
وی با اشاره به اینکه در دوره ابتدایی در برخی از شهرهای استان با کمبود نیرو مواجه هستیم و در دوره دوم متوسطه در برخی از رشته جنسها با مازاد نیرو روبرو هستیم و دلیل آن اضافه شدن پایه ششم بوده که ما در این پایه معلم آموزش دیده نداریم.
دریکوند تصریح کرد: این کمبود نیرو را با استخدام ۵۴۰ نیرو جبران خواهیم کرد. یک ماه پیش اعلام کردیم این تعداد نیرو را در آموزش و پرورش استان استخدام خواهیم کرد.
وی با تاکید بر اینکه همچنین بیش از ۵۰۰ دانشجو معلم در این دستگاه استخدام می شوند، یادآور شد: دولت اعلام کرده بود که ۲۵ هزار نیروی استخدامی جدید در آموزش و پرورش به کارگیری شود و امروز این رقم به ۸۰۰۰ نفر ردیف استخدامی کاهش پیدا کرد.
این مسئول گفت: امسال ۱۲۴ نیروی جدید در مجموعه آموزش و پرورش پذیرش میکنیم که استخدام این نیروها در قالب برگزاری آزمون سازمان سنجش که ظرف هفته جاری یا آینده برگزار میشود خواهد بود که این افراد پاییز ۹۴ بکارگیری میشوند.
مدیر کل آموزش و پرورش لرستان اضافه کرد: سال گذشته ۱۶۲ نیروی جدید در مجموعه آموزش و پرورش استخدام کردیم و سعی می کنیم کمترین تاثیر را در انتخاب نیرو داشته باشیم.
آموزش و پرورش ۸ میلیارد تومان به شرکت های خدماترسان بدهی دارد
وی درباره مشکل مالی آموزش و پرورش لرستان گفت: در دولت دهم اعلام شد که مدارس نیاز نیست به شرکت های خدمات رسان (آب، برق و گاز) هزینه پرداخت کنند اما پس از دو ماه این مهم نقض شد. آموزش و پرورش به این سه شرکت فوق ۸ میلیارد تومان بدهی داشت و با رایزنی با وزارتخانه ۲ میلیارد تومان اعتبار گرفتیم و این غیر از بدهیهای امسال به این شرکت هاست.
دریکوند با اشاره به اینکه برای رفع این مشکل مالی در استان ما مجبور هستیم از اعتبارات استانی، یا با افزایش درآمدهای اختصاصی و یا با کمک مردم استفاده کنیم، تصریح کرد: آموزش و پرورش بدون کمک مردم قادر به ادامه کار نیست و این کمک فکری، مشورتی و مالی است. این دستگاه حق ندارد بخاطر پول دانشآموزی را از کلاس بیرون کند و یا مانع ثبتنام دانشآموزی شویم و یا اینکه کارنامه دانش آموزی را در ازای پول تحویل ندهیم.
مدیر کل آموزش و پرورش لرستان یادآور شد: دست کسانی که بضاعت مالی دارند و با اختیار خود تمایل به کمک به مدرسه دارند می بوسیم و خانوادهها بدانند کمک به مدرسه برای فرزند خود و دیگران است و البته این کمک ها اختیاری است.
هیچ تخلف مالی از مدیر کل اسبق به ما اعلام نشده است
دریکوند در پاسخ به این سوال مبنی بر مشکلات مالی مربوط به مدیر کل اسبق آموزش و پرورش لرستان مطرح کرد: یکی از دستگاه هایی که دیوان محاسبات در آن مستقر است آموزش و پرورش بوده و کل اسناد و مدارک در دسترس دیوان محاسبات برای بررسی است.
وی با تاکید بر اینکه در این ۱۰ ماه که از فعالیتم به عنوان مدیر کل آموزش و پرورش استان گذشته حتی یک مورد تخلف از طرف دیوان محاسبات و یا ذیحسابی از مدیر سابق آموزش و پرروش به من اعلام نشده است، گفت: مسائلی که مطرح می شود به هیچ عنوان وجود خارجی ندارد.
مدیر کل آموزش و پرورش لرستان با بیان اینکه بالای ۹۶ درصد اعتبارات آموزش و پرورش فصل اول حقوق و مزایاست و در مورد این شایعات قبل از اینکه بخواهیم با آبروی کسی بازی کنیم باید مستندات داشته باشیم.
وی گفت: خریدهای ما از طریق ذیحسابی انجام میشود و به عنوان مدیر کل آموزش و پرورش با امضای بنده میلیاردی پول جابجا میشود؛ اما از نظر قانونی حق خرید حتی یک خودکار را ندارم و چنانچه خریدی صورت گیرد تخلف کردهام و تنها کارپرداز حق خرید دارد.
دریکوند با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش این آمادگی را دارد «سیر تا پیاز» هر موضوعی را برای رسانهها توضیح بدهد، گفت: فصل پنجم آموزش و پرورش باید در مدارس هزینه شود.
لرستان میزبان مسابقات کشوری کشتی دانشآموزی است
وی گفت: امسال میزبان مسابقات کشتی دانشآموزان کشوری هستم و در حال حاضر ۵۰ میلیون تومان کمک کردند و به حساب این مدرسه ریختیم تا در مسابقات هزینه کنیم. پرداخت هدیه به دانشآموزان از ردیف فصل پنجم خواهد بود.
مدیر کل آموزش و پرورش لرستان گفت: در آموزش و پرورش استان شاهد برگزاری مسابقات فرهنگی هنری، جشنواره خوارزمی و جابر حیان و استعدادیابی ورزشی هستیم که همه این برنامه ها در راستای استعدادیابی است.
۲۵۲ میلیون تومان برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی دریافت کردیم
وی گفت: در بحث پیشگیری از آسیبهای اجتماعی با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر ۲۵۲ میلیون تومان به ما داده شده تا صرف این مهم کنیم و در قالب فصل پنجم و این پول به این مدارس رسیده است. هیچ کار مالی پنهان کاری در آموزش و پرورش نیست و یک ناظر در حین اجرای اعتبار به نام ذی حساب و یک ناظر بعد از هزینه به عنوان دیوان محاسبات که تا زمانی ایراد نگیرند نمی توانیم بگویم مشکلی ایجاد شده است.
۹۹٫۴۵ درصد پوشش تحصیلی ابتدایی در استان داریم
وی درباره پوشش تحصیلی در استان اضافه کرد: ۹۹٫۴۵ درصد پوشش تحصیلی ابتدایی در استان داریم و چنانچه فردی از نعمت تحصیل برخوردار نیست از طریق آموزش و پرورش و نهضت سواد آموزی اقدام خواهیم کرد. هیچ دانش آموزی نباید به خاطر فقر از پوشش تحصیلی محروم شود.
۸۰ درصد مطالبات فرهنگیان تا قبل از سال پرداخت شده است
وی درباره مطالبات آموزش و پرورش استان اظهار کرد: ۱۴۰ میلیارد تومان به آموزش و پرورش داده شد تا مطالبات آموزش و پرورش را پرداخت کنیم. این مطالبات شامل هزینه ازدواج یا دفن و کفن فرهنگیان بوده که تا شروع سال ۹۶، ۸۰ درصد این مطالبات پرداخت شده است و تا خرداد ماه حق سرباز معلمان نیز پرداخت می شود.
مدیر کل آموزش و پرورش لرستان با بیان اینکه به خاطر عدم ابلاغ اعتبارات کافی نتوانستیم ماموریت های همکاران که دو سال بوده را پرداخت کنیم، همچنین اضافه کار معلمان که آن نیز ۷ ماه است پرداخت نشده و پیگیریم با جذب اعتبار از وزارت آنان را پرداخت کنیم.
پرونده معلمی که دانشآموز خود را تنبیه کرده بود در جریان است
مدیر کل آموزش و پرورش درباره تنبیهبدنی دانشآموز خرمآبادی از سوی معلم خود گفت: تنبیه دانشآموز توسط معلم طبق آئیننامه مدارس ممنوع بوده و هیچ معلمی حق تنبیه دانش آموز را ندارد. در صورت مشاهده مواردی فرد خاطی به هیئت بدوی تخلفات اداری معرفی خواهد شد که در مورد پرونده مذکور پرونده آن در جریان است.
۱۵۰۶ بوفه در مدارس استان وجود دارد
در ادامه این نشست یوسفوند معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش لرستان با بیان اینکه سازمان دانشآموزی نهادی غیردولتی و وابسته به آموزش و پرورش است، افزود: سال گذشته نامه ای از سوی وزاتخانه به ما ابلاغ شد مبنی براینکه بین ۵۰ تا ۱۵۰ هزار تومان پول بابت اخذ مجوز از بوفه های مدارس اخذ کنید. کف این مبلغ یعنی ۵۰ هزار تومان را در نظر گرفتیم و علیرغم اینکه ابلاغ از وزارتخانه آمده بود اما تعاونی ها را مجبور به پرداخت نکردیم.
یوسفوند اضافه کرد: ۱۵۰۶ بوفه در ۴۰۰۰ آموزشگاه استان داریم و پولی که از آنها جمع شده، ریالی به آموزش و پرورش داده نشد بلکه در خود همان مدارس هزینه شده است.
طرح توانمندسازی روانی و اجتماعی دانشآموزان پایه اول متوسطه در دست اجراست
در ادامه این نشست دکتر فرید بهرامی، معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش لرستان نیز گفت: شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر تفاهمنامهای با آموزش و پرورش استان در قالب ۱۲ بند امضا کرده که در قالب ۶ بند قرار است اعتباری را به آموزش و پرورش دهد تا براساس آن فعالیتها و کارگاهها و برنامههایی که برای دانشآموزان درنظر گرفته شده انجام شود.
وی ادامه داد: اجرای طرح توانمندسازی دانشآموزان و والدین پایههای اول و سوم دوره متوسطه یکی از بندهای فوق است که تاکنون ۹۱۸ کارگاه در شهرستانهای بروجرد و نورآباد برگزار و ۶۹ هزار و ۷۹۷ نفر آموزشهای لازم را فراگرفتند.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش لرستان اضافه کرد: طرح توانمندسازی روانی و اجتماعی دانشآموزان پایه اول متوسطه، کمک به اجرای طرح همکاری خانه و مدرسه در پایه اول و دوره ابتدایی، برگزاری جلسات آموزشی مهارتهای زندگی یا سبکهای فرزندپروری از دیگر بندهای مذکور بوده است که در بحث آموزش مهارتهای زندگی ۴۲۹۵ کارگاه در استان برگزار شده است.
بهرامی گفت: همچنین ۸۸ کارگاه برای آموزش ۲۸۳۱ نفر از همکاران فرهنگی در استان برگزار شده است.
۲۲ هزار نفر از پرسنل پیشگیری از اعتیاد را فرا گرفتند
وی اضافه کرد: همچنین از مجموع ۳۰ هزار پرسنل آموزش و پرورش لرستان ۲۲ هزار نفر تحت آموزش پیشگیری از اعتیاد در قالب ۶ ساعت آموزش ضمن خدمت قرار گرفتند. برگزاری جشنواره نوجوان سالم، طرح تقسیم کار ملی، طرح مشارکت اجتماعی دانشآموزان، اجرای کارگاههای آموزشی و برگزاری نمایشگاه هفته اعتیاد از دیگر برنامههای آموزش و پرورش در راستای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بوده است.
معاون تربیتبدنی و سلامت آموزشوپرورش لرستان اضافه کرد: به منظور پیشگیری از آسیبهای اجتماعی ۲۲۶ نمایشگاه با همکاری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدردر سطح استان برگزار شد.
وی درباره سن اعتیاد در جامعه یادآور شد: این مسئله در کمیته درمان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر بررسی می شود که در حوزه کار و فعالیت دانشگاه علوم پزشکی لرستان است. وظیفه اصلی آموزش وپرورش در حوزه آسیبهای اجتماعی آموزش و پیشگیری است و در این حوزه اقدامات خوبی نیز انجام شده است.
انتهای پیام
منبع: ایسنا
خطا: فرم تماس پیدا نشد.
دیدگاهتان را بنویسید