مطابق با اساسنامه وزارت امور خارجه دخالت در امور سیاسی داخلی و ورود به کارهای حزبی ممنوع است و اصولاً اگر یکی از اعضای در این امور ورود کند نقض آئیننامه وزارت امور خارجه به حساب میآید. چنانکه بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه در این باره میگوید: وزارت امور خارجه اصولا یک دستگاه فراجناحی است و طبق اساسنامه این وزارت خانه، هیچ یک از کارمندان و مدیران آن نمی توانند در هیچ حزب و گروهی عضویت داشته باشند
در ماده ۸۹ اساسنامه وزارت امور خارجه هم در اینباره آمده است: عضویت در احزاب و فرقهها و دستههای سیاسی برای کارمندان وزارت امور خارجه ممنوع است و متخلف از خدمت وزارت امورخارجه مستعفی شناخته میشود.
موارد بالا را درنظر داشته باشید. حال به مصاحبه اخیر وزیر امور خارجه با یکی از رسانهها ( ۱۲ اردیبشهت ۱۳۹۶) نگاه کنید که در قامت حمایت از حسن روحانی به عنوان یکی از کاندیدا میگوید: برای تداوم اقتدار ایران نیاز است سیاستهای چهار سال گذشته ادامه یابد.
محمد جواد ظریف در ادامه با بیان اینکه برای تداوم اقتدار و حضور عزتمندانه ایران در صحنه بینالمللی و تداوم سیاست تعاملی ایران در عرصه جهانی همراه با حفظ عزت و کرامت ایرانی نیاز است سیاستهای به کار گرفته شده در چهار سال گذشته ادامه پیدا کند، میگوید: تداوم چنین روندی نیاز امروز کشور و اقتصاد میهن عزیزمان است.
این صحبتها که دقیقاً در حمایت از حسن روحانی و درست در زمان تبلیغات ریاست جمهوری نشان از آن دارد که محمد جواد ظریف برخلاف اساسنامه وزارت خارجه عمل کرده است!
نگاهی به عملکرد وزارت خارجه به طور کلی هم نشان از آن دارد که این وزارت خانه در حمایت از حسن روحانی بسیار شتاب زده عمل میکند چنانکه پس از مطرح شدن انتقادات دقیق و فنی سید ابراهیم رئیسی دررابطه با برجام در مناظره دوم در همان زمان اقدام به انتشار بیانیه کرد. این در حالی بود که وزارت خارجه و مسئولین دولت یازدهم پیشتر در زمان حملات تروریستی در ضاحیه بیروت که به شهادت بسیاری از شیعیان انجامیده بود با تاخیر بسیار فراوان این کار را انجام داد.
انتهای پیام/
منبع: رجانیوز
خطا: فرم تماس پیدا نشد.
دیدگاهتان را بنویسید