به گزارش خبرگزاری فارس از خرمآباد، با روی کار آمدن دولت یازدهم شاهد آن بودیم که در همان ابتدای کار هوشنگ بازوند از سوی دولت بهعنوان استاندار لرستان انتخاب شد تا سکاندار دولت تدبیر و امید در لرستان شود.
سکانداری بازوند در جایگاه نماینده عالی دولت در لرستان چهار سال ادامه یافت تا اینکه در دولت دوازدهم با تغییرات گستردهای که شاهد آن بودیم بازوند نیز بار سفر از استان بربست و جای خود را به سید موسی خادمی استاندار پیشین کهگیلویه و بویراحمد داد.
عملکرد چهارساله بازوند در لرستان بهعنوان نماینده عالی دولت با نقاط ضعف و قوتی همراه بود که بهعنوانمثال بسیاری از طرفداران وی تلاش فراوان در حوزههای مختلف و پیگیریهای مستقیم شخص بازوند در انجام امور مختلف را از نقاط قوت وی میدانند که البته بسیاری از منتقدان نیز بر این باورند که باوجود تلاشهای گسترده انجامشده از سوی بازوند در این مدت دست آورد چندان قابلتوجهی در لرستان شاهد نبودهایم.
اما نکتهای که بسیاری از منتقدان آن را مهمترین نقطهضعف مدیریتی باز میدانند استفاده از افراد نهچندان موفق و بعضا روی کار آوردن مدیران ناکارآمد در برخی پستهای حساس بوده است.
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و منتقدان آنچه باعث شده برخی تلاشهای مداوم و شبانهروزی بازوند در دوران تصدی بر استانداری لرستان خیلی به چشم نیاید، نبود بازوی توانمند و عدم استفاده از مدیران کارآمد و قدر در کنار خود وعدم استفاده از آنها در بسیاری از بخشها بوده است.
این ضعف موجب شد که استاندار سابق لرستان برای پیشبرد بسیاری از امور، شخصا وارد کار شود تا بتواند ضعف مدیران خود را به نوعی جبران نماید و لذا بخش اعظمی از تلاشهای بازوند صرف انجام اموری شد که میتوانست با استفاده از افراد توانمند و مدیران کارآمدتر آنها را راحتتر و بهتر انجام دهد و استاندار در این بین تنها نقش مدیری ناظر و کنترل کننده داشته باشد.
بسیاری از منتقدان عملکرد بازوند بر این باورند که او در چند سال گذشته علاوه بر انجام وظایف خود بهعنوان مدیر ارشد و نماینده عالی دولت در لرستان بهنوعی وظایف برخی دیگر از مدیران را نیز انجام داده است.
منتقدان اعتقاد دارند که بازوند در این سالها بهنوعی بیشتر امور حوزه گردشگری و مسائل مربوط به میراث فرهنگی و بسیاری از امور عمرانی و اقتصادی و بعضاً مسائل سیاسی را شخصاً در استان پیگیری و به سرانجام رسانده است و برخی از مدیرانی که با نظر او منصوب شدند نتوانستند عملکرد خوبی از خود نشان دهند و لذا اگر اقدامی نیز در این حوزهها صورت گرفته ناشی از تلاشهای خود بازوند بوده است.
استاندار سابق لرستان اما بارها و بارها از عملکرد این مدیران دفاع کرد و هیچگاه زیر بار حرف منتقدان مبنی بر ضعیف و ناکارآمد بودن برخی مدیران منصوب شدهاش نرفت.
اما امروز بازوند به کرمانشاه رفته و یک ماه و چند روز از حضور سید موسی خادمی بهعنوان استاندار جدید لرستان میگذرد و امروز خادمی امور اجرایی استان را با همان مدیرانی پیش میبرد توسط بازوند منصوبشدهاند.
خادمی در ابتدای حضور خود در لرستان در اولین موضوع جدی خود با خرده گرفتن از آمار بیکاری و وضعیت اشتغال لرستان بهنوعی آمارهایی که بازوند پیش از این بارها و بارها از آن دفاع کرده بود را زیر سؤال برد و نشان داد شاید همچون بازوند در هر شرایطی حاضر به دفاع از عملکرد مدیران و ارائه آمارهای نادرست و غلط از سوی آنها نباشد.
اما بااینوجود باگذشت حدود یک ماه و چند روز از حضور خادمی در رأس هرم مدیریت اجرایی لرستان هنوز راهبرد و سیاست خاص و مدنظر خادمی در بخشها و حوزههای مختلف بهخوبی معرفی و اعلامنشده است و جامعه، رسانهها، احزاب و گروههای مختلف کماکان منتظرند تا ببینند که استاندار جدید لرستان چه برنامه خاص و ویژهای برای توسعه و پیشرفت لرستان در پیش خواهد گرفت و در این راستا از چه نوع مدیرانی و با چه قابلیتها و ظرفیتهایی استفاده خواهد کرد.
البته این در شرایطی است که برخلاف خادمی که موضع خیلی مشخصی نداشته، بازوند از همان ابتدای حضور خود در لرستان بر تقویت حوزه گردشگری و همچنین توسعه اقتصادی و توسعه زیرساختها در لرستان تأکید کرده بود که البته این به خاطر شناختی بود که بازوند در دوران حضور خود بهعنوان معاون استاندار لرستان تجربه کرده بود، تجربهای که خادمی در هیچ بخشی از مدیریت لرستان حاصل نکرده است.
بر این اساس خادمی برای آنکه نسبت به شرایط و ظرفیتها و نقاط ضعف و قوت لرستان مناسبی رسیده و اطلاعات جامع و کاملی به دست آورد شاید به زمان بیشتری نیاز داشته باشد، اما درهرحال جدای از هر فکر برنامه و سیاستی که مدنظر استاندار جدید خواهد بود آنچه که قطعاً میتواند به عملکرد وی ضربه محکم و جدی وارد کند استفاده از مدیران ضعیف و ناکارآمد، و بهنوعی ادامه دادن راه بازوند و استفاده از افراد غیرمتخصص در پستها و جایگاههای حساس است.
قطعا انتخاب و استفاده از مدیران ناکارآمد و ضعیف در وهله اول موجب لطمه زدن بهقطار در حال حرکت توسعه و پیشرفت استان خواهد شد و از طرفی عملکرد استاندار و تیم مدیریتی وی را نیز بهنوعی زیر سؤال میبرد.
لذا از استاندار لرستان انتظار میرود با در نظر گرفتن تمامی جوانب و با بررسی دقیق و علمی عملکرد مدیران در حوزههای مختلف ضعفها و قوتها را بهخوبی شناخته و در جهت توسعه و پیشرفت استان بدون در نظر گرفتن جناحبندیهای فکری و سیاسی از افراد توانمند و کارآمد و متخصص استفاده کند و مدیرانی که به هر دلیلی تاکنون نتوانستهاند در راه پیشرفت لرستان مثمر ثمر باشند را از قطار توسعه استان پیاده کند.
در هر حال امیدواریم تغییرات احتمالی که پیشبینی میشود در آینده نهچندان دور در سطح مدیریتی استان شاهد آن باشیم، در راستای توسعه همهجانبه و پیشرفت لرستان بهعنوان استانی با آمار بیکاری بالا، اقتصاد ضعیف و بیمار و درعینحال بهرهمند از ظرفیتهای فراوان در حوزههای گردشگری و کشاورزی، باشد.
انتهای پیام/
یادداشت از سعید سرشار
منبع:فارس
دیدگاهتان را بنویسید