×
خبر فوری

چالش نهنگ آبی/ همه چیز درباره بازی و چالش نهنگ آبی، شیری که آدم می خورد

  • شهریور ۱۹, ۱۳۹۶
  • ۰
  • اجرای چالش نهنگ آبی که این روزها در دنیا قربانیان زیادی گرفته و سروصدایی در رسانه ها به پا کرده، شیری است که یک جوان روس به عنوان «بازی» طراحی کرده و ظاهراً آدم باید آن را بخورد، اما در عمل تبدیل به شیری شده که آدم ها را می خورد! به گزارش نیساخبر“ماجرای چالش […]

    چالش نهنگ آبی/ همه چیز درباره بازی و چالش نهنگ آبی، شیری که آدم می خورد
  • همه چیز درباره بازی و چالش نهنگ آبی، شیری که آدم می خورداجرای چالش نهنگ آبی که این روزها در دنیا قربانیان زیادی گرفته و سروصدایی در رسانه ها به پا کرده، شیری است که یک جوان روس به عنوان «بازی» طراحی کرده و ظاهراً آدم باید آن را بخورد، اما در عمل تبدیل به شیری شده که آدم ها را می خورد!

    به گزارش نیساخبر“ماجرای چالش نهنگ آبی که این روزها در دنیا قربانیان زیادی گرفته و سروصدایی در رسانه ها به پا کرده، شیری است که یک جوان روس به عنوان «بازی» طراحی کرده و ظاهراً آدم باید آن را بخورد، اما در عمل تبدیل به شیری شده که آدم ها را می خورد!

    نهنگ آبی بازی

    نهنگ آبی بازی

    بازی نهنگ آبی را چه کسی ساخته است؟

    فیلیپ بودکین جوان بیست ودو ساله ی روس سال ۲۰۱۳ پایه های بازی مرگباری را گذاشت که حالا بسیاری را در سراسر جهان به خود مشغول کرده؛ گردانندگان بازی، کسانی که بازی می کنند، خانواده های آنان، مقامات کشورها و روزنامه نگارانی که در این سه، چهار سال هزاران خبر و گزارش به زبان های مختلف درباره ی «نهنگ آبی» تهیه کرده اند.
    بودکین دانشجوی روانشانسی اخراجی بود که با ایده ی پاک کردن جهان از زباله های زیستی یک بازی پنجاه مرحله ای را طراحی کرد. او معتقد بود کسانی که فکر می کنند در این جهان ارزشی ندارند و هیچ کس اهمیتی برای آنان قائل نیست زباله های زیستی اند که جهان باید از لوث وجودشان پاک شود! حالا آمارها حاکی از این است که این تز تاکنون در کشورهای مختلف به مرگ بیش از ۱۳۰ نوجوان و جوان منجر شده است.
    البته واضح است که گردانندگان بازی شرکت کنندگان این چالش را مستقیماً زباله خطاب نمی کنند اما طراحی بازی از اساس به گونه ای است که نوجوانانی با خصوصیات انزوا و افسردگی را هدف قرار داده و بنا دارد به آنان کمک کند از شر خودشان خلاص شوند.
    نهنگ آبی بازی

    عکس پسر روسی کسی که بازی نهنگ آبی را ساخت

     فلیپ بودکین، مبتکر چالش نهنگ آبی که گفته می شود از اختلالات روانی رنج می برد.

    قاعده ی بازی نهنگ آبی چیست؟

    این بازی بر اساس رابطه ی بین شرکت کنندگان و گردانندگان بازی پیش می رود و مجموعه ای از وظایف است که هر روز یک بار در نیمه های شب به شرکت کنندگان محول می شود و آنان برای ورود به مرحله ی بعدی بازی باید آن را به انجام برسانند و مدارک و شواهد انجام آن را از راه اینترنت برای گردانندگان بازی ارسال کنند.
    پنجاه وظیفه بطور اختصاصی برای هر شرکت کننده در نظر گرفته می شود که بازی را تا پنجاه روز طول می دهد؛ البته هر شرکت کننده تنها عبور از ۴۹ مرحله را می بیند چراکه با عبور از مرحله ی آخر شرکت کننده دیگر در قید حیات نخواهد بود که پیروزی اش را جشن بگیرد!
    اطلاع دقیقی از مراحل مختلف بازی در دست نیست اما یافته هایی که از شرکت کنندگانی که بازی را به آخر برده اند به جا مانده و اظهارات کسانی که در تمام کردن آن ناموفق بوده اند، نشان می دهد بازی از مراحل ساده ای مثل ارسال عکس و اطلاعات شخصی برای گردانندگان آغاز می شود و تا بیدار شدن در ساعت مشخصی از نیمه شب و تماشای فیلم های ترسناک، نشستن روی بام و آویزان کردن پاها، رفتن روی لبه ی پل، بالا رفتن از جرثقیل های بلند ساختمانی، گردش شبانه در گورستان ها، حک کردن طرح یک نهنگ آبی روی ساعد با جسمی تیز، بریدن دست و فروکردن سوزن در بدن شرکت کننده را در بر می گیرد؛ آخرین وظیفه -که معنای پیروزی را البته برای گردانندگان بازی کامل می کند- خودکشی است!
    در مرحله ی پایانی چالش، شرکت کنندگان که طی ۴۹ روز توسط گردانندگان بازی از نظر روانی برای از بین بردن خودشان آماده شده اند، فرمان خودکشی را دریافت می کنند. (ناگفته نماند که هر شرکت کننده از ابتدای بازی به پایان آن واقف است). گفته می شود گردانندگان بازی با اتکا به اطلاعاتی که در طول بازی از شرکت کننده دریافت کرده اند، او را تهدید می کنند که اگر مراحل بازی را به پایان نبرد، اعضای خانواده اش به خطر می فتند. بنابراین شرکت کننده باید از کارهایی که انجام داده فیلم و عکس تهیه کند تا به گردانندگان بازی اثبات کند که کارش را بخوبی انجام داده است؛ البته این به ندرت شامل مرحله ی آخر بازی می شود؛ چونمرده ها نمی توانند چیزی را ارسال کنند. به همین دلیل در برخی موارد نمی توان خودکشی را به این بازی نسبت داد، مگر اینکه شواهدی از شرکت فرد در بازی برجای مانده باشد.

    ریشه های قضیه نهنگ آبی بازی آدم کش

    چرا «نهنگ آبی»؟ گفته می شود که مبتکر این چالش با انتخاب این اسم به نهنگ هایی اشاره کرده که در سواحل به گل می نشینند؛ اتفاقی مرموز که گرچه علتش دقیقاً مشخص نیست اما باور عامه بر این است که این نهنگ ها، «خودکشی» می کنند.
    این به اصطلاح بازی اولین بار سال ۲۰۱۳ در یک شبکه ی اجتماعی روسی به نام «وی کنتاکت» آغاز شد و گفته می شود که سال ۲۰۱۵ منجر به اولین خودکشی شد. فیلیپ بودکین خودش ادعا کرده که بازی را اختراع کرده است؛ همین ادعا منجر شد او به اتهام تحریک حداقل ۱۶ نوجوان به خودکشی بازداشت شود. گرچه، با دستگیری او بازی همچنان ادامه یافت که این نشان می دهد این بازی بیش از یک مغز متفکر و گرداننده دارد.
    روسیه از کشورهایی است که بیشترین شرکت کننده در این چالش را دارد؛ بعد از اینکه در سال ۲۰۱۶ یک روزنامه نگار مقاله ای نوشت و بسیاری از قربانیان خودکشی های جداگانه را به این بازی مرتبط دانست، توجه عمومی به این پدیده جلب شد و بسیاری از نوجوانان که چیزی از این چالش نشنیده بودند هم جذب آن شدند.
    در همان روسیه، اخیراً یک دختر هفده ساله هم به اتهام اینکه مغز متفکر بازی بوده و چندین نوجوان را وادار به خودکشی کرده، بازداشت شده است. دست کم دو بازداشت دیگر در رابطه با این بازی صورت گرفته است.
    نهنگ آبی بازی

    دختر هفده ساله ی روس که گفته می شود مغزمتفکر و یکی از گردانندگان چالش نهنگ آبی است بازداشت شد

     

    گزارش های واصله از حوادث تلخ بعد از بازی نهنگ آبی

    چالش نهنگ آبی در کشورهای زیادی نفوذ کرده و مواردی از خودکشی یا اقدام به خودکشی در این کشورها نیز گزارش شده است:آرژانتین، برزیل، بلغارستان، شیلی، چین، کلمبیا، گرجستان، هند، ایتالیا، کنیا، پاراگوئه، پرتغال، عربستان سعودی، صربستان، اسپانیا، آمریکا، اروگوئه، ونزوئلا و ایران.
    چالش نهنگ آبی در هند رواج زیادی پیدا کرده و حداقل پنج مورد خودکشی به آن مرتبط دانسته شده است. جوان بیست ودو ساله ای که از چالش انتحاری نهنگ آبی نجات یافته، این تجربه را دردناک توصیف کرده است؛ تله ی مرگی که حتی اگر می خواست نمی توانست از آن جدا شود.
    الکساندر با چاقو در حال حک کردن طرح نهنگ آبی روی دستش بود که یک تیم پلیس وارد خانه شد و او را از ادامه کار باز داشت. حالا او می گوید بعد از چند جلسه مشاوره، از نظر روحی پایدار است.
    این جوان در یک گروه واتس اپ، لینک چالش نهنگ آبی را دریافت کرده و می گوید:«این یک برنامه یا بازی نیست که بتوان آن را دانلود کرد. فقط یک لینک است. چالش توسط مدیر نهنگ آبی برای افرادی که می خواهند بازی کنند بطور سفارشی طراحی می شود».
    او در دورانی که در این بازی شرکت داشت از صحبت کردن با اهل خانه اجتناب می کرد و بیشتر خود را در اتاقش محصور کرده بود. گرچه می خواست از بازی خارج شود، اما نمی توانست. بالاخره برادرش که از بازی نهنگ آبی با خبر بود، متوجه رفتار عجیب او شد و به پلیس اطلاع داد.
    در برزیل دختری از بالای دیوار شش متری خانه شان پایین پرید. او زنده ماند و به پلیس گفت قبلاً به خاطر این بازی دست های خود را بریده بود و در مرحله ی آخر بازی یعنی خودکشی قرار داشت.
    در سائو پالئولو، پایتخت برزیل نیز دو عاشق و معشوق هجده و نوزده ساله بالای هتلی مجلل رفتند و آنجا پسر با شلیک یک گلوله در سر نامزدش او را کشت و سپس اقدام به خودکشی کرد. مقامات برزیل این اتفاق را با چالش نهنگ آبی مرتبط دانسته اند.
    در کنیا دانش آموزی در چالش نهنگ آبی شرکت کرده بود و در نهایت خود را در بالکون هتل پدربزرگش در مرکز شهر حلق آویز کرد.
    در عربستان سعودی پسری سیزده ساله در اتاقش با کابل پلی استیشن خودکشی کرد و مادرش جسد او را پیدا کرد. مرگ او به بازی نهنگ آبی مرتبط دانسته شد. او اولین قربانی این چالش عربستان شناخته می شود.
    در ایران نیز نگرانی های درخصوص این بازی وجود دارد؛ اخیراً یورو نیوز گزارش داد ویدئویی در فضای مجازی منتشر شده که گفته می شود مربوط به خودکشی دو جوان است که در این چالش شرکت کرده بودند.
    تمهیدات لازم 
    بازی نهنگ آبی، نگرانی های شدیدی را در هند، روسیه و اروپای غربی از جمله فرانسه و انگلیس موجب شده است. برزیلی هادر واکنش به این بازی، جنبشی به نام «نهنگ صورتی» ایجاد کردند که با کمک و همکاری صدها داوطلب ایجاد شد. این جنبش بر اساس وظایف مثبتی ایجاد شده که به زندگی بها می دهند و با افسردگی مبارزه می کنند. همچنین در برزیل جنبش مردمی برای مقابله با این بازی ایجاد شده تا کسانی که به کمک روحی احتیاج دارند را راهنمایی کنند. همچنین پلیس مبارزه با جرائم فناوری های پیشرفته ی برزیل سازوکاری دیجیتال برای هشدار به جوانان درباره ی خطرات این بازی فراهم کرده.
    در آمریکا، سایتی که اسمش «چالش نهنگ آبی» بود، یک چالش ۵۰ روزه ی ارتقای سلامت ذهنی و تندرستی ارائه داد. یک نویسنده نیز گفته می خواهد فیلمنامه ای با نام «نیروی اراده» درباره ی این بازی بنویسد.
    شرکت های اینترنتی چین هم گروه های مجازی مشکوک به دست داشتن در این بازی را مسدود می کنند. همچنین نتایج جست وجوی کلمات مرتبط با این بازی نیز در کیوکیو (شبکه ی اجتماعی ملی چین) مسدود شده است.
    مقامات هندی نیز از گوگل، فیسبوک و یاهو خواسته اند تمامی لینک هایی که کاربران را به چالش نهنگ آبی هدایت می کرد، حذف کنند.
    این بازی برپایه ی اینترنت و شبکه های اجتماعی طراحی شده اما با تلفاتی که برجای گذاشته و اطلاع رسانی های گسترده درباره ی آن، این شبکه ها نیز تمهیداتی را برای مقابله با آن به کار گرفته اند.
    وقتی در شبکه ها و رسانه های اجتماعی نظیر فیسبوک، توئیتر، اینستاگرام و یوتیوب درباره ی نهنگ آبی جست وجو کنید با انبوهی از محتواهای تولید شده مواجه خواهید شد که البته ۹۹ درصد آنها ماهیت آموزشی و اطلاع رسانی دارند. به محض اینکه در فیسبوک و اینستاگرام عبارت «نهنگ آّبی» را جست وجو کنید پیامی را مشاهده خواهید کرد که می گوید:«اگر شما یا کسی که می شناسید دوران سختی را پشت سر می گذارد و نیاز به حمایت دارید، ما مایلیم به شما کمک کنیم»./نمناک

    انتهای پیام/

     

     

    خطا: فرم تماس پیدا نشد.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *